Allergitest - Får du god nok behandling for pollenallergien?

Allergitest - Får du god nok behandling for pollenallergien?

Ta vår allergitest og få svar. I testen beskriver du hvordan du har det med allergien din og får tips som du kan ta med til legen neste gang du skal diskutere pollenallergien.

 

Her er resultatet ditt:

Din VAS-poengsum: 0

VAS-skåren forteller deg hvor mye ubehag du opplever av allergien din selv om du bruker medisiner

Ingen symptomer Svært plagsomt

0-2 poeng: Dine plager er ikke så store. Du kan fortsette med din nåværende behandling.

2-5 poeng: Du opplever mild til moderat ubehag. Ta kontakt med din lege og sammen kan dere finne en måte å optimalisere din nåværende behandling.

5+ poeng: Til tross for bruk av medisiner ser det ut til at du har store problemer, noe som sikkert påvirker livskvaliteten din i pollensesongen. Kontakt din fastlege for videre utredning. Allergivaksinasjon kan være neste skritt i din behandling.

Referanse:Bousguet, P. J et al. Allergic rhinitis. Nature reviews, 2020; 6:95

Her er resultatet ditt

Hvorfor allergitest?

Hvorfor allergitest?

Mange mennesker plages unødvendig av pollenallergi. Med riktig behandling kan du dempe eller kanskje bli kvitt symptomene.

Du som har utilstrekkelig behandlede symptomer vet at det påvirker deg negativt; du blir sliten, har problemer med å konsentrere deg på skolen eller på jobben og ønsker ikke å være utendørs.

Denne enkle testen kan hjelpe deg å finne ut om du har kontroll på allergien din, eller om det er på tide med en endring. Du kan benytte testen til å oppdatere dine rutiner for å håndtere allergisymptomene, til å be om råd fra fastlegen, eller begge deler. Det kan være nyttig å diskutere resultatene fra testen med helsepersonell.

Merk: Denne testen må ikke benyttes i stedet for medisinsk rådgivning. Oppsøk din lege for vurdering og anbefalinger.